Home / Архитекторы Киева / Творческая архитектурная мастерская «Донец»

Творческая архитектурная мастерская «Донец»

31АРХИТЕКТОР ДОНЕЦ АЛЕКСАНДР СЕРГЕЕВИЧ

Проектная организация: Творческая архитектурная мастерская «Донец».

Архітектор ДОНЕЦЬ Олександр Сергійович (народився 15 липня 1956 року в селищі Верхівка Ободівського (нині Тростянец) на Вінниччині). Архітектор, член НСАУ (1987); від 1994 року — член президентської Ради НСАУ і член Київського правління). Закінчив архітектурний ф-т Київського художнього інституту (1980, майстерня А. Добровольського). Відтоді працював у ін-ті «Київпроект» (у майстернях А. Мілецького та О. Комаровського).

З Олександром Комаровським проектував: апаратно-студійний комплекс телебачення на вул.Мельникова, прибудову до будинку профспілок на Хрещатику, реконструкцію площі Жовтневої революції 1984-1987. Від 1993 — постійний керівник Персональної творчої архітектурної майстерні «Донець». Проектує громадські будівлі, житлові комплекси.

За його проектами (спільно з творч. колективами) у Києві споруджено: лікарняний комплекс ХК «Київміськбуд» (1993) на Червонозоряному проспекті, № 17—25; Лівобережний поштамт (1996) на вул. Луначарського, № 16/4; Київську торгово-промислову палату (1997) на вул. Б. Хмельницького, № 55; житлові будинки із вбудованим приміщенням банку «Аваль» та підземними гаражами (1998) на Червонозоряному проспекті, № 11/13; будинок ділового призначення (2000) на вул. Велика Васильківська, № 62; садибні будинки: на вул. Панфіловців, №4 і на вул. Старонаводницька, №19-23 (2005-2006); житлові будинки: вул. Воздвиженська №№5-7,9-19,21-23 в ур. Гончарі-Кожум’яки (2006); реконструйовано: будинки на вул. М. Леонтовича, № 4 (1997); вул. І. Франка, № 28 (1998); на вул. Б. Хмельницького, № 52 (2002); будинок податкової міліції на вул. Шолуденка, №31 (2001) та спортивно-оздоровчий комплекс „5-й Елемент” на вул. Електриків, 29а (2004).

Лауреат низки премій НСАУ і нагород Держбуду України.

В даний час у складі колективу майстерні працюють архітектори: Креховецький І.В., Шипович Ю.В., Козирєв Г.І., Гаврилюк В.М., Дубік В. М., Коник Ж.В. Бабенко В. М. та ін.; всі мають персональну проектну практику. За багато років спільної праці над проектуванням та будівництвом нових об’єктів у Києві в майстерні набуто колективний досвід і професійний авторитет.

_001_s
Головний архітектор проектів Козерів Геннадій Іванович.
002_s
Головний архітектор проектів Бабєнко Віктор Миколаєвич.
312
Головний архітектор проектів Креховецький Ігор Володимирович.
-003_s
Головний архітектор проектів Гончаренко Євген Данилович.
001_s
Головний архітектор проектів Гаврилюк Володимир Михайлович.

ПТАМ «Донець» проектує цивільні об’єкти різних функцій, необхідних громадянам сучасності. Це – житло й офіси, торгові центри і спортивні комплекси, лікувальні й рекреаційні установи, автотранспортні об’єкти й приватні індивідуальні будинки-садиби, банки та готелі, адміністративні і релігійні споруди тощо.

Колектив ПТАМ «Донець» на високому професійному рівні має можливість виконати повний комплекс робіт: від проектних ідей – до робочих креслень і їх реалізації в будівництві; дбайливо враховує побажання і можливості Замовника із обов’язковим дотриманням всіх чинних норм ДБН.

Колектив ПТАМ «ДОНЕЦЬ» виконав багато проектів, за якими збудовано у столиці:

• Будинок ділового призначення по вул. Червоноармійській 62;

• Господарську споруду Київської торгово-промислової палати (вул.БогданаХмельницького,55);

• Висотний житловий будинок з вбудованими приміщеннями банку та підземними гаражами (Червонозоряний проспект, 11-13);

• Основні інтер’єри Лівобережного поштамту (вул. Луначарського 16\4\ );

• Житлові будинки (вул. Воздвиженська) 5,7, 9-19, 21-23,( урочище Гончари-Кожу’мяки);

• Садибні будинки (вул. Панфіловців,4; вул. Старонаводницька, 19-23 ; вул.. Редутна ) .

Також у доробку колективу є проекти реконструкції київської архітектури, споруджуваної у першій половині ХХ століття й актуалізованої до сучасних потреб столиці; зокрема це — житлові будинки (вул. Б. Хмельницького, 52; вул. Леонтовича, 4; вул. Франка, 18), приміщення торгового центру UM C (вул. Хрещатик 15); будинок для податкової міліції (вул. Шолуденка, 31); спортивно-оздоровчий комплекс «5-й Елемент» (вул. Електриків, 29а).

Нині за безпосередньої участі фахівців майстерні будується: житловий комплекс (друга черга забудови) з об’єктами інфраструктури (Червонозоряний проспект, 4-а) та проектується: готельний комплекс у селищі Буковель (Івано-Франківська обл.), елітне містечко в Криму (селище Коктебель), елітний (клубний) житловий будинок у селі Козин на Київщині та інші.
Майстерня ПТАМ «Донець» співпрацює з провідними проектними й будівельними організаціями Києва, серед яких є такі установи й колективи як АТ «КИЇВПРОЕКТ», «ГІПРОЦИВІЛЬПРОМБУД», ПВІ «УКРКУРОРТПРОЕКТ», ТАМ «АРХ-ДИЗАЙН БЮРО» , АБ «ЗОТОВ & Ko», а також будівельні фірми й компанії ТОВ «ПБС», ХК «Київміськбуд», «НІГМА» ЗАТ «Київміськбуд-1», «SWEET TRADE LTD», «NSI CONSTRUCTION», АБ «АЕРОБУД» та ін.

Галерея об`єктів проектування.

001_s

Лікарняний комплекс ХК «Київміськбуд»(1993), Червонозоряний проспект № 17—25, в місті Києві.

001_s
Приватний житловий будинок у Сніжнянському провулку в місті Києві.

-003_s
Елітний житловий комплекс «Престиж» в ТІЗ «Сосновий бір» біля селища Козин Київської області (проект).

Останні проекти, представлені на розгляд містобудівної ради міста Ктєва:

Проект строительства жилого здания по адресу: улица Березняковская, 16 -20, Днепровский район

Check Also

001_s

Творческая мастерская «Владимир Корень»

Скульптор КОРЕНЬ ВЛАДИМИР ГРИГОРЬЕВИЧ Проектная организация: Творческая мастерская «Владимир Корень» Скульптор Владимир Корень родился 16 ...